DEEL 4/5 |
Er is ook whisky uit de fles voorzien.Glenfarclas heeft een unieke en mooie tastingroom die de naam "The Ship's Room" draagt. Deze naam is niet zomaar gekozen. Het interieur is afkomstig uit het oude transatlantische passagiersschip "The Empress of Australia". Dit schip had sinds zijn lancering in 1913 een rijke geschiedenis achter de boeg, tot het in 1952 naar Inverkeithing werd gebracht om gesloopt te worden. Een deel van het houtwerk en interieur doet nu dienst hier bij Glenfarclas. |
|
foto: Denis |
foto: Dirk |
foto: Bert |
foto: Jaco |
Te midden van dit museum moet er nog whisky worden geproefd. Uit de standaardreeks wordt de 15, 21 en de 30 jaar oude geplukt. Als apotheose (alles is relatief natuurlijk na de voorgaande warehouse tasting), krijgen we de Family Cask 1968 in onze glazen. Ian blijft ons verwennen. |
|
foto: Bert |
foto: Denis |
foto: Wim |
foto: Werner |
Jan en Ian, slechts 1 letter verschil. Dankzij beiden hebben we hier vandaag "het" whiskyhoogtepunt van deze clubreis mogen beleven. Om beiden te bedanken halen we onze laatste verstekeling van deze clubreis boven. De schitterende Glenfarclas 1989 Sherry Butt Single Cask Botteling van Jan.Voor Jan een emotioneel moment om deze hier,
op de distilleerderij en in bijzijn van Ian McWilliam en 15 van Jan zijn
whiskyvrienden, te openen en te proeven. Voor Ian een mooi geschenk,
want het restant van de fles blijft hier voor hem.
|
|
foto: Denis |
foto: Denis |
foto: Werner |
Ian wordt nog overladen met cadeaus. Niet alleen
mag hij het restant van Jan zijn Glenfarclas 1989 houden, ook zijn we een
fles van Jan zijn streekbierke lichter. De fles "flierefluiter"
wordt in goede handen achtergelaten. En als top of the bill mag
Ian zelfs mee met ons op de groepsfoto.
|
fototoestel: dat van Dirk |
foto's: Roger |
We nemen afscheid van Glenfarclas met de wetenschap dat we Ian eerder opnieuw zullen ontmoeten dan we de distilleerderij terug zullen zien. Dit bezoek was een droom voor iedere whiskyliefhebber, zoals we er zestien in onze groep hebben. Het is ondertussen lunchtijd. Waar beter dan in ons basiskamp van de afgelopen dagen kunnen we onze honger gaan stillen. We nemen nog een laatste keer intrek in onze clubroom in het Dowans Hotel te Aberlour.
|
|
foto: Denis |