ON TOUR MAIN PAGE

 

ORKNEY 2008

100PROOF.BE

ZATERDAG 31 MEI 2008
Deel 1 / 3

VRIJDAG Deel 3/3

ZATERDAG Deel 2/3

 

 

 

 

De wekker loopt af, maar zit nog in een andere tijdzone. Die van België. 
Erg is dat niet want dit betekent één uur extra Schotland.


Een blik door het raam leert ons dat het schitterend weer is en ook zo de rest van de dag zal blijven. Dat hopen we toch. Fris en monter zijn er al leden, die profiteren van de vergissing van de wekker, op pad gegaan om de eetlust aan te scherpen voor het nakende ontbijt.

foto: Dirk

 

 

Het golfterrein, gelegen aan de bedding van de rivier Tay, is de spontane ontmoetingsplaats van deze dauwplukkers. Samen wandelen ze verder naar Aberfeldy. Als iemand een Schots dorpje moest dromen (“Brigadoon” iemand?),dan zou hij hier op uitkomen. Village green, kerkje, standbeeld, boogbrug en golfterrein.

Dit alles badend in stralende zonneschijn, wat voor mooie plaatjes zorgt.

foto: Gunter

 

 

Voor enkele van onze leden is het de eerste keer dat ze in aanraking komen met een Scottish Full Cooked Breakfast en ze stellen vast dat ze een goede keuze gemaakt hebben.


We nemen afscheid van het hotel met een goedgevulde maag en de wetenschap dat we hier ooit nog terug zullen komen. Dit hotel is een ontdekking! Maar Orkney roept …

foto: Werner

 

 

De minibusjes doorkruisen de oostelijke Highlands. Deze streek is ook gekend voor de goed bewaarde kastelen. Zo staan we even stil bij het Glamis Castle, wiens oprijlaan even indrukwekkend is als het kasteel.

 

 

foto: Werner

foto: Jaco

 

 

 

Verder langs de reisroute stuurt de kaartlezer ons toch nog langs de Fettercairn distilleerderij, zogezegd om de benen te strekken!?!

 

foto's: Wim

 

 

 


foto: Dirk

 

Op de middag bereiken we ons volgende doel: Stonehaven aan de oostkust.

Op het programma staat een stadsbezoekje en een vrije lunch, indien het ontbijt van deze ochtend niet meer in de weg zou zitten.

foto: Gunter

 

 

Het plaatsje Stonehaven is vooral bekend vanwege Dunnattor Castle, dat een 4 tal kilometer buiten het centrum gelegen is...

 

 

ZATERDAG Deel 2/3