ARDBEG LORD OF THE ISLES 46%

Lord Of The Isles was de titel van Somerled, een Keltisch-Noorse krijgsheer. Hij regeerde in de 12e eeuw vanuit Islay, de westkust van Schotland en de vele eilanden aan die westkust, alsook het eiland Man tussen Ierland en Engeland. Ze bezaten hun eigen identiteit en regels, en behoorden niet tot Schotland, noch tot Noorwegen. Tot 1493 regeerde de Lord Of The Isles de voorgenoemde gebieden totdat ze werden verslagen door King James IV.
Het verhaal gaat dat John Macdougall, de oprichter van de Ardbeg distillery, een verre nakomeling is van Somerled (The Lord Of The Isles). Door dit verhaal botteld Ardbeg hun 25 jaar oude versie onder de naam 'Lord Of The Isles'.
Op Islay zijn nog twee plaatsen die aan deze Lord Of The Isles doen denken. Het zou dan ook prachtig zijn om deze fles te openen aan Dunyvaig Castle, waar de Lord Of The Isles een vestiging hadden. Deze vestiging diende vooral als uitkijkpost voor invasies over water. Als het drukke reisschema het toelaat, zullen we de restanten van de fles opdrinken aan Finlaggan, waar de Lord Of The Isles hun bestuurscentrum hadden.

 

TERUG