Blind tour 100 proof
Zondag 13 mei- zondag 20 mei

Zaterdag 12 mei: Voorspel

Na maandenlange stalking via internet en andere kanalen ben ik eindelijk aan het inpakken. Het was weer een drukke dag. Vroeg opgestaan want ik moet om 9u mijn ponden nog gaan afhalen in Wiekevorst wegens te laat besteld. Maar ja, met al die geheimzinnige geheimzinnigheid weet een mens het op den duur ook niet meer.

Toch maar ons Britt haar auto geleend kwestie van niet te veel tijd te verliezen. Thuis eerst nog een klein terrasje bijleggen waarop mijn echtgenote op haar beurt de bloemetjes kan buitenzetten terwijl ik weg ben. Mijn broer Werner, ook die heeft een grote broer, is altijd leuk gezelschap bij een dergelijk karweitje. Voor de middag is alles klaar en opgeruimd staat ook hier netjes.

Om 12u15 heb ik een afspraak met een potentiële koper voor mijn geit (2pk) Die brave mens komt helemaal uit de Oostkantons. Mijns inziens gaat die dat hele eind niet fietsen om met lege handen naar huis terug te keren. Om 13u is de koop gesloten. Sympathieke mens die ontroerend zijn best doet om Nederlands te spreken. Schoon wijf ook.

Nu kan ik eindelijk mijn reis betalen (graptje). Hoog tijd voor een boke want mijn suiker is aan’t zakken. Daarna bij moeder de pelouse gaan afrijden. Ze is daar nogal stipt op. Nu nog mijn eigen grasveld kortwieken en mijn madam haar auto wassen, binnen en buiten € 0.

Ik ben net klaar wanneer Nona (Mim), Gwen en Floor, mijn nieuwste aanwinst samen komen aanzetten. Samen gegeten en nog wat met de kleindochter geprost.

Er volgt nog een belangrijk karwei: Het omtoveren van een ouwe vieze man tot iets wat morgen mee op reis kan zonder het gezelschap tot last of schaamte te zijn. Daar is soms al heel wat werk aan maar ik ben tevreden met het resultaat en dat is het voornaamste.

Het inpakken der valies neemt wat meer tijd in beslag. Onder grote druk van de voorzitter laat ik mijn vertrouwde trolley thuis voor een groter exemplaar want”daar kan meer in”

Onderwijl ontspruit mij een dichtwerk dat nog enige naweeën vertoont van mijn laatste shitty-trip in Dublin en omliggende contreien.

 

Nawee

 

Drie maanden van hier

duizend kilometer geleden

mijlen gevlogen uren gereden

 

mezelf een lift gegeven

langs de baan gestaan

gewandeld met mijn benen

op water en banaan

 

van eiland naar eiland

met de noordzee ferry

vreemde kost gegeten

geen last van berry berry

 

wacht op wat voorbijkomt

gelukkig zijn dat mag

neen het doet geen pijn meer

alleen wanneer ik lach

 

Zo, dat moest er even uit. Ik puzzel wat met mijn reisgerief want ik moet nu 1) al mijn diabetische toestanden meenemen en 2) ik heb beloofd geen snurkende overlast te bezorgen aan mijn kamergenoot en bij uitbreiding mijn andere reisgenoten. Dat zal mijn handbagage worden met de daarbij horende attesten om ermee op het vliegtuig te mogen ( en waar niemand tot nu toe naar gevraagd heeft, maar je weet nooit) Mijn klein rugzakje bij in het valies en klaar is Jo.

Dat verdient een suikervrije frisco. Frisco op en dagboek bijgevuld. Ik denk dat ik alles bij heb, of toch niet… Er ligt/staat nog een fles lekkers die ik ten gepaste tijde zal openen op de reis, tot eer en meerdere glorie van mijn kleindochter Floor(17-04-12).

Naar waar die reis ons ook moge brengen.

 

Wait en sleep!