BLIND TOUR 2012 HOMEPAGE

DEEL 2/6

 

 

 DAG 3: DINSDAG 15 MEI 2012
Deel 1/6

 

 

 

 

 

We schuiven onze kamergordijnen voor de 2e maal deze reis opzij en zien opnieuw veelbelovende blauwe tinten boven ons. De zon gaat zo dadelijk volop kansen krijgen om zich aan ons te tonen. Een aangenaam gevoel steekt meteen de kop op, nu we zo meteen niet terug huiswaarts moeten keren zoals tijdens de vorige clubreizen wanneer we hier in Troon ontwaakten. 
Op strand troepen enkele vroege vogels samen voor een frisse strandwandeling vooraleer ze aan de ontbijttafel worden verwacht. Een strand in Troon zonder dat er een fles Peter's Choice aan te pas komt maakt dat alles er rustiger is en serener verloopt.

Room with a view

foto: Johan  

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

 

foto: Wim

De grote middelen worden op het strand ingezet om alsnog een fles Peter's Choice te vinden

 

 

 

 

 

foto: Werner

foto: Gunter

 

 

 

 

foto: Gunter

Troon

 

 

 

 

 

Wie ook hier op zoek gaat naar witte bonen in rode saus op zijn of haar ontbijtbord is er opnieuw aan voor de moeite. Nochtans een stukje Brits culinair erfgoed dat hier blijkbaar in vele ontbijtkamers geweerd wordt, die bonen in tomatensaus.

Maar voor de rest is alles op onze borden wat er hoort te zijn. Maar geen bonen. Neen helaas. Geen bonen.

We nemen afscheid van het South Beach Hotel met de wetenschap dat dit misschien wel de laatste keer is geweest dat we hier hebben overnacht. We zijn door de voorraad Peter's Choices heen om hier op het strand te komen kraken, en moeten ook toegeven dat het hotel, na al die jaren, toch een beetje van zijn glorie heeft verloren. En het is dan ook de laatste clubreis.

foto: Gunter

 

 

 

 

 

We checken uit zonder lunchpaketten vandaag. De cargomasters worden ongestoord aan hun taken overgelaten, waarna iedereen zich voorbereid op een rit van een half uurtje naar 'ergens'.

Op weg naar 'ergens' passeren we een stukje groene technologie dat door ongewilde omstandigheden een klein half jaartje geleden ook bij ons in het nieuws is gekomen.

Dat zie je nou zelden: 2 Ierse minibusjes met 15 Belgen op een Schotse hotelparking

foto: Mark D.

 

 

 

 

 

De middenste windmolen in de landschapsfoto hiernaast moet zowat de beroemdste zijn van heel Schotland. In een zware decemberstorm (2011) draaide de molen door windsnelheden van 240 km/u over zijn toeren en ontplofte. (bekijk de amateurbeelden hier)

Niets van dat alles vandaag. 
De zee is één spiegel.

Zee??

Ahoy makkers!!!

foto: Johan

 

 

 

 

De haven van Ardrossan. En dan weten velen het volgende punt op het onbekende reisschema al wel. Je moet ze niet onderschatten, die leden.

Het wordt dus het eiland Arran waar we zo meteen naartoe zullen varen. 

Was daar ook geen distilleerderij, en wie was ook weer ambassadeur van deze eilanddistilleerderij?

Allemaal retorische vragen.

Voor enkelen in de groep een blij weerzien met dit eiland, ook wel Schotland in miniatuur genoemd vanwege alle kenmerkende Schotse landschappen samengebracht op 1 eiland.

foto: Werner

 

 

 

Met statief

foto's: Wim

 

 

 

foto: Wim

foto: Werner

 

 

 

 

foto: Wim

foto: Gunter

 

 

 

 

We hebben de haven nog niet goed en wel verlaten of er verschijnt al een geheime fles op het buitendek. Iemand in de groep heeft zijn persoonlijke verstekeling meegesmokkeld. 
Ook een soort clubboteling van een clubke uit Schotland. De retorische vraag "hadden we van dit clubje geen agent in onze groep" laat dan ook niet lang op zich wachten. 

Waar het eergisteren nog Johan was die de verjaardag van zijn dochter samen met ons wilde vieren, is het vandaag de beurt aan Marc die de 16e verjaardag van zijn en Sonja's dochter Mayte wil vieren, samen met ons aan boord van de ferry richting Arran.

Een 16 jaar oude whisky van de Scotch Malt Whisky Society gedistilleerd op de met de grond gelijk gemaakte Speyside distilleerderij Caperdonich, nog een herinnering aan vorige clubreis.

foto: Werner

 

 

 

 

foto's: Werner

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

foto: Wim

 

 

 

 

 

foto's: Johan

 

 

 

 

 

foto: Werner

 

 

 

 

 

foto: Werner

(ei)land in zicht

 

 

 

 

 

BLIND TOUR 2012 HOMEPAGE

DEEL 2/6