TERUG

 

 

Op Dinsdag 22 April 2008 was het dan zo ver. Ons eigen vat whiskey stond klaar om ingehuldigd te worden, waarna er een eerste botteling zou plaatsvinden door de aanwezige mede-eigenaars.

 

 

Na de ouverture uit "Songs of Peace" doet woordvoerder de inleiding. Daarna brengt Ierland, -en whisk(e)yliefhebber J'O ons zowel geografisch als emotioneel in beeld over de streek aan de ruige rotsachtige Ierse westkust in County Galway met de naam CONNEMARA.

Cooley distillery, gelegen in Dundalk aan de andere kant van het groene eiland, gebruikt deze naam voor hun geturfde Irish Single Malt Whiskey waarvan wij nu dus een vat van in huis hebben, en waar we best trots op zijn.

 

 

J'O wordt bijgestaan door "Connemara", een non-fictie boek geschreven door Tim Robinson dat een eigenzinnig en heel gedetailleerd portret schetst over deze prachtige streek in Ierland.
oa. Passages over de stilte in Connemara en de soorten  turf worden doorgenomen.

 

 

Hierna kan er straight from the cask worden geproefd en begint de eerste botteling van onze 100 PROOF WHISKYCLUB clubbotteling.

 

 

Ready...

Set...

Go!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sfeerbeelden van de bottellijn...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het grote flessenboek

Afvullen van je eigen vat, telkens weer een emotioneel moment...

 

 

Na deze plechtigheid werd "ons" vat terug in de donkere kelders geplaatst, om zo al rijpend te wachten tot we opnieuw zullen bottelen. Dolletjes!

 

Verschenen artikel hierover in de Gazet van Antwerpen

 

 

TERUG